Hoe kan je besparen op verzekeringen?

Besparen op verzekeringen kan vrij gemakkelijk als je weet waar je op moet letten. Door elk jaar je verzekeringen door te lichten, zal het ook steeds makkelijker gaan. En zo blijf je verzekerd van de best passende, meest voordelige verzekeringen voor jouw situatie.

Let op prijs én voorwaarden van de verzekering

Eén ding vinden we als financieel adviseurs belangrijker dan al het andere: kijk naar de prijs én de voorwaarden. Neem geen risico’s met je gezin, huis of auto voor een paar euro voordeel.

Denk altijd eerst na over je woon-, werk- en gezinssituatie om te kijken welke risico’s je wil verzekeren en besluit dan welke producten daarop aansluiten.

Onze experts maken graag een nieuwe vergelijking voor je om te kijken of het beter, goedkoper of slimmer kan.

Maak een afspraak met je adviseur

Besparen op je verzekeringen

En dan nu de bespaartips, zoals beloofd!

 1. Vergelijk opnieuw bij grote veranderingen in je leven.
  Jouw situatie verandert (gezin, werk, bezittingen) dus je risico’s ook. En welke verzekeringen er te koop zijn tegen welke voorwaarden verandert ook.
  Een financieel adviseur ontzorgt je hierin. Geef je grote wijzigingen door, dan zal hij/zij waarschuwen of je verzekering nog wel bij je past.
 2. Let op bij verlenging.
  Je verzekeraar informeert je 1 maand van tevoren over een verlenging. Dan krijg je vaak ook een nieuwe premie. Gebruik dit moment om te checken of je nog goed zit, of vraag je verzekeringsadviseur om dat voor je te doen.
 3. Heb ik dat nodig?
  Als je voldoende spaargeld hebt, kan je ook besluiten sommige risico’s voor lief te nemen. Zoals je mobiel die stukvalt of je fiets die gestolen kan worden. Of neem een hoger eigen risico. Maar neem geen risico’s die je zelf niet kunt opbrengen: de financiële schade aan je huis en je auto en bij aansprakelijkheidsstelling als particulier kan enorm snel oplopen.
 4. Sluit geen verzekering bij de aankoop van een product.
  Denk aan je fiets of je mobiel: sluit niet gelijk een aparte verzekering bij, want dan heb je nog niet vergeleken wat de beste verzekering is en niet gecheckt of je al dekking hebt via een andere verzekering.
  De reisverzekering is een goed voorbeeld: een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger dan degene die je in je mandje klikt op een vakantiesite. Als gezin al bij 14 vakantiedagen per jaar voordeliger.
 5. Betaal per jaar. Dan krijg je meestal korting op de premie en administratiekosten.
 6. Als je meer verzekeringen bij één partij in een pakket onderbrengt, hoef je maar 1x beheerkosten te betalen. Daarnaast krijg je dan korting op je totale premie. Maar let goed op dat je hierdoor niet onnodig dure verzekeringen sluit.

Tip: in het Lancyr A t/m Z Pakket sluit je zowel het huismerk als andere merken verzekeringen in één pakket, met oplopende korting. Daar heb je dus én keuze én voordeel.

Niet besparen op de voorwaarden

Dan nog enkele aandachtspunten voor bij het vergelijken en sluiten, om ellende achteraf bij schade te voorkomen.

 • Kies de juiste passende dekkingen.
  Er is een basisdekking voor iedereen, bijvoorbeeld WA-dekking bij de auto. Aanvullend kies je dekkingen die passen bij jouw risico’s en situatie. Denk niet dat extra dekkingen ‘alleen maar duurder’ zijn en daarom niet nodig! Maar sluit ook niet zomaar alles bij.
  Goede voorbeelden zijn wintersport wel/niet bij reis kiezen,  of buitenhuis-dekking wel/niet bij je inboedel.
 • Lees de verzekeringskaart vooraf.
  Elke verzekering heeft er een en deze wordt je aangeboden vóór je de verzekering sluit (dat moet!). Het is een beknopt overzicht van de belangrijkste dekkingen en uitsluitingen. Onze verzekeringskaarten vind je hier.
  Als de polisvoorwaarden je te uitgebreid zijn, lees dan in ieder geval deze vooraf!
 • Denk aan de risico’s van het hele gezin.
  Je schat je eigen risico’s meestal lager in dan die van anderen. Denk ook aan de risico’s van bijvoorbeeld je kinderen in het verkeer, of je partner op reis.
 • Bij wie koop je?
  Goede bereikbaarheid van kundige mensen voor als je vragen of schade hebt, dat is echt wat waard. En niet altijd vanzelfsprekend bij online partijen.
  Een verzekeringskantoor stelt altijd jouw belang voorop, omdat ze onafhankelijk zijn van de verzekeraars.

Verzekeringen vergelijken een hoop gedoe?

Een goede online vergelijking maken van meerdere verzekeringen is een behoorlijk tijdrovende klus. Ook vergelijkingssites hebben niet het volledige aanbod, of kunnen niet alles rechtstreeks sluiten. Bovendien ben je afhankelijk van de informatie die zij tonen of benadrukken, terwijl je misschien nog informatie voor jouw specifieke situatie nodig hebt, die je dan op de site van de verzekeraar moet opzoeken.

Laat ons het voor je doen. Je financieel adviseur maakt graag een nieuwe vergelijking voor je om te kijken of het beter, goedkoper of slimmer kan.

Maak een afspraak met je adviseur

.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Struijs Financial Planning

Struijs Financial Planning

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0299 47 49 90.