Verzilver hypotheek of opeet hypotheek?

verzilver hypotheekU bent boven de 60 jaar en heeft veel overwaarde in uw huis. Uw kapitaal zit vooral in uw stenen, maar niet in uw portemonnee. U wilt graag meer te besteden hebben, en al profiteren van uw overwaarde. Een verzilver hypotheek of opeet hypotheek kan uitkomst bieden.

Verzilver hypotheek

Met een verzilver hypotheek kunt u op een hele flexibele manier gebruik maken van uw overwaarde. U kunt het bedrag opnemen dat u wilt opnemen, en de rente die u voor dat bedrag moet betalen, wordt bijgeschreven op uw lening. Geen extra lasten dus, maar wel de lusten van uw zogenaamde stenen kapitaal. De rente wordt pas betaald op het moment dat u geld opneemt. En de hypotheek betaalt u terug wanneer u uw woning verkoopt, of bij overlijden.

Bij deze verzilver hypotheek moet u wel altijd uw bestaande hypotheek meenemen naar de nieuwe hypotheekverstrekker.

Opeethypotheek

Een andere manier om extra inkomsten uit uw woning te halen zonder uw maandlasten te verhogen is de opeethypotheek.

Bij een opeet hypotheek werkt systeem precies andersom. U leent een bepaald bedrag van de bank en dat kunt ineens opnemen of in termijnen. Een deel van de hypotheek wordt gereserveerd voor het betalen van de rente. De rente wordt dus betaald uit een deel van de hypotheek die u heeft opgenomen. Dit is een meer traditionele manier van uw overwaarde verzilveren.

Aflossingsvrije hypotheek of krediethypotheek?

Mocht uw inkomen toereikend zijn om de extra last van de hypotheekrente te kunnen dragen, dan kunt u ook kiezen voor een reguliere aflossingsvrije hypotheek. Een recht-toe-recht-aan oplossing met weinig haken en ogen.

Een krediethypotheek is een andere flexibele oplossing. U neemt een extra hypotheek op van bijvoorbeeld 100.000 euro als kredietlimiet, en u kunt daar zelf bepalen wat u wilt opnemen en wanneer. U betaalt pas rente als u hypotheek opneemt. Ook hier is wel de voorwaarde dat u de totale hypotheek op uw inkomen moet kunnen dragen.

U wilt uw overwaarde benutten?

Zoals u leest zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om “uw geld uit uw stenen” halen. Welke van de opties voor u het beste past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de beste hypotheek voor u.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Struijs Financial Planning

Struijs Financial Planning

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0299 47 49 90.