Verduurzaming van je appartement wordt eenvoudiger en financieel aantrekkelijker

*20% van de woningeigenaren woont in een appartement*

Ben je een eigenaar van een appartement, dan ben je ook lid van de VvE (Vereniging van Eigenaren). En we hebben geweldig nieuws voor iedereen die lid is van een Vereniging van Eigenaren (VvE)! De overheid heeft recentelijk nieuwe maatregelen aangekondigd die het verduurzamen van VvE-gebouwen aanzienlijk eenvoudiger en financieel aantrekkelijker maken. We brengen je graag op de hoogte brengen van deze belangrijke ontwikkelingen.

Wat verandert er voor appartementen in VvE?

Vereenvoudigde besluitvorming

De overheid is van plan om de regels van besluitvorming voor VvE’s te vereenvoudigen. Een wetsvoorstel wordt voorbereid om de opkomsteisen en de meerderheidsregels te versoepelen. Hierdoor wordt het voor VvE’s gemakkelijker om besluiten te nemen over (bijvoorbeeld) verduurzamingsmaatregelen. De verwachte ingangsdatum van deze wetswijziging is 2026.

Financiële stimulansen

Er komen meer financiële ondersteuningsmogelijkheden voor VvE’s. Zo wordt de subsidie voor VvE’s uitgebreid en de rente op de VvE-Energiebespaarlening wordt met 1,5% verlaagd. Dit maakt het financieren van verduurzamingsprojecten nog aantrekkelijker.

Ondersteuning en informatie

Er wordt een landelijk VvE-verduurzamingsloket opgezet en procesbegeleiders zullen VvE’s helpen bij het maken en uitvoeren van een goed verduurzamingsplan. Daarnaast komt er betere en gerichtere informatie beschikbaar op de website Verbeterjehuis.nl

Hoe kunnen wij je helpen je financiële positie in kaart te brengen als appartementsrechteigenaar ?

Als je vertrouwde financieel adviseur kunnen wij je ondersteunen bij:

  • – Het in kaart brengen van de financiële mogelijkheden voor jou als individueel lid van de VvE en je eigen hypotheek
    (Gaat je VvE verduurzamen en moet jouw aandeel voldoen, en wil je dit financieren?)
  • – Advies over de nieuwe subsidiemogelijkheden als individu en als VvE
  • – Procesbegeleiding bij het aanvragen van de VvE-Energiebespaarlening

Wil je meer weten over hoe je jouw appartement samen met de VvE kunt verduurzamen en welke financiële voordelen dit met zich meebrengt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem de stap naar een duurzamere toekomst en profiteer van de nieuwe mogelijkheden.

Neem contact op met onze expert voor meer informatie.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Struijs Financial Planning

Struijs Financial Planning

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0299 47 49 90.