Wintersportdekking op uw reisverzekering afsluiten?

Wintersportdekking

**Laatste update: 24 oktober 2017**

Heeft u onlangs uw wintersport geboekt? Dan kan de voorbereiding beginnen. Uw materiaal, handschoenen, wintersportkleding etcetera. Maar denkt u ook aan uw verzekering? Heeft u ook wintersportdekking op uw reisverzekering?

Wintersportdekking standaard meeverzekerd bij Lancyr Doorlopende Reisverzekering

Het is niet standaard dat een reisverzekering wintersportdekking biedt. Bij het Lancyr huismerk is de wintersportdekking WEL standaard meeverzekerd.

Met de doorlopende reisverzekering van Lancyr bent u 365 dagen per jaar goed verzekerd. Dat is ideaal wanneer u meer dan één keer per jaar op vakantie- of een weekendje weg gaat.

Eigen risico bij beschadiging, verlies of diefstal van bagage bedraagt € 70,- en het totaal maximaal verzekerd bedrag is bij Lancyr € 3.750,-. (op moment van schrijven, 2017)

Lees hier de uitgebreide polisvoorwaarden.

Wat is er niet gedekt met de Doorlopende Reisverzekering van Lancyr?

Een aantal zaken is niet gedekt onder een wintersportdekking op een reisverzekering. Niet bij Lancyr, en ook niet bij de meeste andere reisverzekeringen.

Zo is schade aan skistokken en/of -bindingen niet gedekt. Daarnaast bent u niet verzekerd voor schade die is ontstaan tijdens ijshockey, skispringen of speedskiën.

Daarnaast wordt er ook geen vergoeding voor diefstal, verlies of schade uitgekeerd als men niet de normale voorzichtigheid in acht neemt. Dit houdt dus ook in dat u niet uw ski’s of snowboard onbemand of onbeveiligd achter dient te laten als u nog even in de après-skibar blijft om even te ontspannen na een sportieve dag.

TIP: Jaarlijks worden er circa 5000 diefstallen per seizoen gemeld alleen in Oostenrijk! Zet daarom altijd uw waardevolle spullen achter slot en grendel. Zoals uw ski’s of snowboard met een ski slot. Deze zijn voor nog geen tien euro per stuk te koop bij alle wintersport (web)winkels.

Wintersportdekking en uw zorgverzekering 2017

Naast uw reisverzekering is het verstandig om te kijken naar de dekking die uw zorgverzekering biedt. Een zorgverzekering gaat namelijk voor de reisverzekering bij persoonlijk letsel. Dit betekent dat wanneer u medische kosten heeft, er eerst wordt gekeken naar de dekking op uw zorgverzekering. Is uw zorgverzekering afdoende dan zal uw reisverzekering niet worden aangesproken. Het kan dus zijn dat u dubbel verzekerd bent en dus dubbel betaalt. Dat is zonde. Bij de doorlopende reisverzekering van Lancyr bent u standaard verzekerd voor medische kosten in het buitenland.

Even alles op een rijtje:

  • Met een basisverzekering zorg heeft u dekking voor spoedeisende medische hulp in het buitenland. U bent verzekerd tot het maximaal wettelijk tarief voor medische hulp dat in Nederland geldt.
  • Als de zorgkosten hoger zijn dan het wettelijk vastgesteld Nederlands tarief, dan is dit alleen gedekt met een aanvullende zorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering geeft extra dekking voor medische kosten in het buitenland.
  • Heeft u geen aanvullende zorgverzekering of een beperkte basisdekking? Dan is het verstandig om een reisverzekering te nemen die dekking geeft voor medische kosten in het buitenland.
  • Voor dekking van schade en verlies aan uw bagage en skimaterialen heeft u in ieder geval een reisverzekering nodig. Controleer de voorwaarden voor wat er wel/niet verzekerd is specifiek voor wintersport.
  • Bij de Doorlopende Reisverzekering van Lancyr is de wintersportdekking samen met medische kosten in het buitenland standaard meeverzekerd.

Wilt u meer weten over de regels op de piste en schadepreventie tijdens de wintersport? Lees dan ook Veilig op wintersport

Wilt u een reisverzekering met wintersportdekking afsluiten? Neem contact met een van onze adviseurs.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Struijs Financial Planning

Struijs Financial Planning

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0299 47 49 90.