Aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk?

Een bal door de ruit bij de buren? Dat is qua herstelkosten nog wel te overzien. Maar wat als u per ongeluk schade aan een ander persoon veroorzaakt, en de ziekenhuis en revalidatiekosten moet betalen?

Aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is ervoor bedoeld om schade aan anderen te vergoeden. Hiermee wordt schade aan spullen van een ander bedoeld, maar ook schade aan een ander persoon zelf.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering een belangrijke verzekering is om te hebben, laten we u graag zien aan de hand van het verhaal van Susan en Irene.

Lees ook: schade door huisdieren

Schade aan een ander: Het verhaal van Susan en Irene

aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijkOp 12 april 2021 liep Susan (45) in een park in haar woonplaats Purmerend om haar hond uit te laten. Een deel van het park is losloopgebied, perfect voor viervoeters met veel energie.

Irene (52) liep ook in hetzelfde park met haar Golden Retriever. Haar hond was aan het spelen met een andere hond.

Susan: “Ik keek net even een andere kant op, daardoor heb ik de hond helemaal niet zien aankomen. Ineens was daar die grote hond die in volle vaart tegen mijn knie op botste en daar lag ik! Ik verging van de pijn en moest worden afgevoerd met een ambulance.”

Letselschade

Susan bleek een gecompliceerde botbreuk te hebben in haar knie, heeft een week in het ziekenhuis gelegen en moest worden geopereerd. Na de operatie heeft ze nog weken thuiszorg nodig en staat haar een revalidatietraject van minimaal 6 – 9 maanden te wachten, misschien langer. Susan heeft een staand beroep (masseuse) en is zelfstandig ondernemer. Ze zal zeker een half jaar niet kunnen werken.

Aansprakelijk voor schade door huisdier?

De ziekenhuiskosten en revalidatiekosten kunnen nogal in de papieren lopen. Wie moet deze schade dan betalen? Kan Susan de schade verhalen op Irene?

Uiteraard is Irene erg geschrokken toen dit ongeluk gebeurde. Irene, de eigenaar de van de hond die het ongeluk veroorzaakte, is namelijk aansprakelijk. De schade is veroorzaakt door haar huisdier dus zij is verantwoordelijk voor het vergoeden van de schade.

Toen bleek dat Irene verantwoordelijk was voor de schade raakte ze lichtelijk in paniek! Gelukkig bleek ze in het bezit te zijn van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), en wordt de schade door haar huisdier vergoed door de verzekeraar.

Ongeluk schuilt in een klein hoekje

Als Irene geen aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) had gehad, dan had ze in grote financiële problemen kunnen komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als u een gezin heeft met kinderen en huisdieren.

Zorg daarom dat u, net als Irene, altijd een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Zo blijft u financieel gezond!

Sluit hier direct uw aansprakelijkheidsverzekering af

NB: Dit is een waar gebeurd verhaal. De namen van Susan en Irene zijn echter fictief i.v.m. privacy overwegingen. 

 

 

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Struijs Financial Planning

Struijs Financial Planning

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0299 47 49 90.